Kom godt i gang

Når man vil etablere en privat daginstitution er der flere ting, der som udgangspunkt skal tænkes over klarlægges:

 

- Har man lokaliterne?

- Hvilken selskabsform vil man anvende.

- Skal det være en "non-profit" privat daginstitution

- Hvordan kan økoniomien i institutionen hænge sammen?

 

Alle disse - og mange, mange flere forhold er detaljeret beskrevet i en "guide om opstart af privat daginstitution", som er udarbejdet af interesseorganisationen Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO), der har stor erfaring med at hjælpe privatinstitutioner til verden - og med at rådgive og vejlede privatinstitutiioner, der er drift.

 

Guiden kan, som PDF-fil, downloades hér:

Guide til opstart af en privat daginstitution (pdf - 673 kb)
 

 

Guiden er opdelt i 6 afsnit - således at der er selvstændige afsnit, alt efter hvilket udgangspunkt man har eller ønsker. Skal privatinstitutionen f.eks. være en enkeltmandsejet virksomhed eller skal det være en bestyrelses-ledet non-profit selvejende privat daginstitution eller en forening?

Der er også et afsnit, som er møntet på allerede etablerede selvejende daginstitutioner med driftsoverenskomst, som ønsker at "konvertere" til at blive en privatinstitution.

 

Ovennævnte betyder, at der er en del gentagelser i de forskellige afsnit  i guiden, hvorfor vi anbetaler, at man kun læser indledningen og det afsnit, der passer til den situation, man befinder sig i.